Thomas Cook Retail Belgium legt de boeken neer

Nadat de Thomas Cook Group Plc op zondag 22 september de boeken heeft neergelegd, heeft de Belgische organisatie intensief alle mogelijke opties onderzocht om de volledige of een deel van haar activiteiten verder te zetten.

Op dinsdag 24 september hebben de vennootschappen Thomas Cook Belgium, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services reeds de boeken neergelegd. In de afgelopen dagen hebben de Belgische directie en medewerkers intensief verder gewerkt aan een oplossing voor een doorstart via gerechtelijk akkoord voor de vennootschap Thomas Cook Retail Belgium, met 501 medewerkers en 91 reiskantoren.

Er is interesse van verschillende touroperators, hoteliers en investeringsmaatschappijen in binnen- en buitenland in zowel de volledige als specifieke activiteiten van Thomas Cook Retail Belgium.

De grootste uitdaging blijft echter de cash positie op zeer korte termijn door de blokkering van gelden van de vennootschap. Hierdoor moest Thomas Cook Retail Belgium onmiddellijk op zoek naar € 5 miljoen om succesvol een gerechtelijk akkoord te kunnen aanvragen.

Ondanks zeer intensieve gesprekken met verschillende partijen tot het laatste ogenblik is er jammer genoeg geen akkoord over deze noodzakelijke korte termijn financiering.

Hierdoor is Thomas Cook Retail Belgium niet in een positie om een succesvolle overgang naar een gerechtelijk akkoord te realiseren. De raad van Bestuur van Thomas Cook Retail Belgium is daardoor genoodzaakt om alsnog de boeken van de vennootschap neer te leggen. De tsunami die door het faillissement van de Thomas Cook Group werd veroorzaakt bleek te groot.

De directie betreurt ten zeerste dat ze voor dit rendabele bedrijf en haar gepassioneerde medewerkers geen oplossing heeft kunnen vinden. We bedanken uitdrukkelijk al onze medewerkers die tot de laatste dag met extreem veel inzet alles hebben gedaan voor onze organisatie. We leven mee met hen in deze moeilijke momenten en doen er alles aan om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, samen met de sociale partners.

De directie wenst tot slot ook haar klanten te bedanken voor hun jarenlange vertrouwen.

 

Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.