Thomas Cook enige Top Employer 2017 uit toeristische sector

Top Employer, zo mag Thomas Cook Belgium zich voor het tweede jaar op rij noemen. De prestigieuze titel is het gevolg van een uitgebreide audit van het Top Employers Institute. Dit instituut licht het HR-beleid van internationale bedrijven jaarlijks door.  In 2017 kregen 57 Belgische bedrijven de titel opgespeld. Thomas Cook is de enige Top Employer uit de toeristische sector.

 

Thomas Cook verlengt in 2017 zijn  titel van Top Employer. Niet zo vanzelfsprekend: het Top Employer Institute werkt als een onafhankelijke, internationale speler en vergelijkt hoe goed bedrijven uit verschillende sectoren elke dag omgaan met hun medewerkers.

“Onze medewerkers vormen het kloppend hart van onze organisatie. Als zij niet graag bij Thomas Cook werken, merken we dat meteen bij onze klanten. We vinden het dan ook enorm belangrijk om aandacht te besteden aan een professionele HR aanpak. Een positieve audit van een externe consultant die aangeeft dat ons HR-beleid goed zit, doet zeker deugd.” - Paul Decroos, HR Director bij Thomas Cook

De audit van het Top Employer Institute legt zowel sterktes als aandachtspunten op vlak van HR bloot.  Vooral  het onthaalprogramma, het “Wellbeing@Work”-programma, de planningsaanpak en het performance management van Thomas Cook vielen in de smaak bij het instituut. Dat alles heeft bijgedragen tot het feit dat Thomas Cook nog een jaar langer het Top Employer logo mag dragen.

“Het Top Employer logo is een herkenbaar symbool. Het bewijst  dat we bij Thomas Cook een enthousiaste en professionele werkomgeving creëren voor onze huidige en toekomstige medewerkers. Bovendien toont het ons engagement om, samen met onze medewerkers, een nog betere werkomgeving te creëren,” stelt Paul Decroos, “Het certificaat is een beloning voor onze HR, maar we zien het tegelijk ook als een motivatie om het nog beter te doen de komende jaren.”

Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.