Thomas Cook en Expedia, Inc. kondigen nieuwe strategische alliantie aan

Thomas Cook, een van de belangrijkste reisbedrijven in Europa, maakt vandaag bekend dat zij in een strategische alliantie zijn gestapt met Expedia, Inc., één van grootste toeristische bedrijven wereldwijd. Deze overeenkomst bepaalt dat Expedia de bevoorrechte hotelaanbieder wordt van Thomas Cook voor het complementary1 segment van citytrips en autovakanties. Expedia, Inc. stelt daarbij haar reserveringsplatform ter beschikking voor alle verkoop van citytrips en hotel-only aanbod via  de Thomas Cook distributiekanalen in Europa.

                                                                             ***

Deze meerjarenovereenkomst geeft de Thomas Cook klanten toegang tot 60.000 extra hotels, in steden wereldwijd en in Europese autovakantiebestemmingen, in vergelijking met de huidige situatie. Uiteraard voldoen deze allemaal aan de standaardvoorschriften voor kwaliteit, gezondheid en veiligheid die Thomas Cook vooropstelt.  De overeenkomst stelt Thomas Cook bovendien in staat om de kosten en de complexiteit voor het segment citytrips en hotel-only te reduceren.

Expedia zal haar toonaangevende technologie aanwenden voor hotelreserveringen van citytrips en autovakanties - hetzij  enkel het hotelverblijf, hetzij als onderdeel van een dynamisch citytrippakket -  via de belangrijkste websites, contact centers en kantoren van Thomas Cook en via de open distributie.

Daarenboven kan Thomas Cook dankzij deze overeenkomst haar kernaanbod aan zonvakanties wereldwijd aanbieden via de Expedia websites en zo haar distributiebereik gevoelig verruimen.

“De combinatie van Expedia’s hotelportfolio met online toptechnologie zal het Thomas Cook citytrip- en hotel-only aanbod voor onze klanten gevoelig verruimen en betekent meteen een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie  naar winstgevende groei. Door onze krachten te bundelen met een speler als Expedia, met wereldwijd bereik en specifieke expertise, is Thomas Cook in staat om haar systemen en processen verder te vereenvoudigen. Dit zal er op zijn beurt voor zorgen dat we ons kunnen focussen op onze eigen merkhotels en geselecteerde partnerhotels in de zonbestemmingen, waar we echt het verschil kunnen maken voor onze klanten. Ik ben ervan overtuigd dat dit de eerste stap is in een lange termijn samenwerking die voor beide partijen voordelig is.”
Thomas Cook Chief Executive, Peter Fankhauser

“We hebben altijd een diep respect gehad voor het merk Thomas Cook en we geloven dat onze samenwerking de twee bedrijven in een betere strategische positie zal brengen om meer mensen de wereld te laten ontdekken en meteen onze beider concurrentiepositie op de Europese markt te verstevigen. Expedia’s Global Partner Solutions creëert de kans om technologische en operationele sterktes te bundelen ten voordele van onze partners.  Global Partner Solutions voorziet  bekende merknamen van private label reservatiesystemen, reisagentenpakketten, websupport en -diensten voor alle reisproducten, zoals overnachtingen, vluchten, pakketten en autoverhuur.”
Expedia Brand President, Aman Bhutani

Deze nieuwe overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts in de wereldwijde transformatie van de Thomas Cook Group  en sluit aan bij de aankondiging in augustus 2016 over de overeenkomst met Webjet Limited, die het merendeel van het Thomas Cook complementary aanbod zonvakantiehotels behelst.

Door deze tweede fase in de reorganisatie van het hotelaanbod binnen het complementary segment af te ronden, kan Thomas Cook zich weer focussen op het versterken van haar kern reisaanbod. Daarnaast kan Thomas Cook haar klanten hierdoor ook een ruimer hotelaanbod en een verbeterde rereserveringservaring voorstellen. De overeenkomst zorgt er ook voor dat Thomas Cook haar eigen business kan vereenvoudigen. Deze overeenkomst is een katalysator om de operaties van Thomas Cook te stroomlijnen over de 16 thuismarkten.


1 Thomas Cook’s reisaanbod focust zich op hotels van de eigen merken en een zeer goed beheerd aanbod van uitverkoren partner hotels die gekozen zijn op basis van kwaliteit en hoge service standaarden. Er is een extra aanbod “bijkomende hotels” dat ervoor zorgt dat klanten een grotere keuze hebben en een grotere flexibiliteit met zich meebrengt bij het kiezen van hun vakantie

Contacteer ons
Matthew Magee Senior Corporate Communications Manager Thomas Cook Group plc
Matthew Magee Senior Corporate Communications Manager Thomas Cook Group plc
Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.