Thomas Cook Belgium bekroond tot Top Employer 2016

Gent, 17 september 2016. Thomas Cook Belgium heeft als enige toeristische bedrijf en één van de 51 Belgische bedrijven het certificaat Top Employer 2016 behaald.

Het Top Employers Institute (dat deze audit jaarlijks voor een ruim aantal bedrijven uitvoert) is een onafhankelijke, internationale speler die organisaties doorlicht en hun HR beleid en activiteiten screent op basis van een ruim aantal criteria.  Thomas Cook Belgium heeft deze audit succesvol doorlopen en  als enige toeristische bedrijf, samen met 51 andere toonaangevende Belgische bedrijven, het certificaat als Belgische “Top Employer 2016” ontvangen.

TCB besloot in 2015 deel te nemen aan dit uitgebreid onderzoek  om zo vanuit een onafhankelijke partij haar HR processen te laten benchmarken ten opzichte van de Belgische arbeidsmarkt. Thomas Cook Belgium vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan een performante en professionele HR aanpak. Deze audit biedt een helder zicht op de sterktes en te verbeteren punten in vergelijking met andere attractieve spelers op de arbeidsmarkt.

Uit deze analyse komen talentontwikkeling (interne mutaties, opleidingsmogelijkheden,…),  de bedrijfseigen planningsaanpak (turboteams, flexibele inzet tijdens piekperiodes,…) en performance management (objectieven-, evaluatie- en ontwikkelingsgesprekken, …) prominent als sterke punten naar voor.

Als gecertificeerd Top Employer 2016 kan Thomas Cook Belgium een jaar lang het Top Employer logo  dragen. Het is een herkenbaar symbool van de enthousiaste en professionele werkomgeving die Thomas Cook Belgium vandaag biedt en het toont ook het engagement van het bedrijf om toekomstgericht een nog betere werkomgeving te creëren.

www.top-employers.com

Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.