Thomas Cook België onderzoekt mogelijke doorstart

Nadat de Thomas Cook Group Plc op zondagnacht de boeken heeft neergelegd, heeft Thomas Cook België intensief alle mogelijke opties onderzocht om de continuïteit voor de volledige of een deel van de Belgische activiteiten te garanderen. 

Dat mondt op dit ogenblik uit in drie belangrijke resultaten:

  1. Voor de retail vennootschap Thomas Cook Retail Belgium wordt de procedure van “Gerechtelijke Reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag” opgestart. Hierdoor blijven alle 501 medewerkers van Thomas Cook Retail Belgium aan de slag en blijven de 86 Neckermann vakantiewinkels en 5 Thomas Cook Travel Shops open.
  2. Voor de 2 andere operationele vennootschappen binnen Thomas Cook België (Thomas Cook Belgium en Thomas Cook Retail) worden de boeken neergelegd. Dit betekent het ontslag van 75 medewerkers. We leven mee met hen in deze moeilijke momenten en doen er alles aan om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, samen met de sociale partners.
  3. De salarissen van alle 600 medewerkers van Thomas Cook België voor de maand september zullen betaald worden.

In de nasleep van het faillissement van de Thomas Cook Group Plc werden een aantal rekeningen van Thomas Cook België geblokkeerd, en is een acuut cash probleem ontstaan. Als gevolg hiervan heeft Brussels Airlines maandagavond beslist om een aantal vluchten voor Thomas Cook en Neckermann klanten te annuleren. In overleg met het Garantiefonds, heeft Thomas Cook België helaas de beslissing moeten nemen dat reizigers vandaag, 24/09 niet kunnen vertrekken. 

Klanten die reeds een Thomas Cook of Neckermann pakketvakantie hebben geboekt, kunnen terecht bij het Garantiefonds.

Wij vinden het enorm jammer dat wij de vakantie die onze klanten hebben geboekt, niet kunnen realiseren en bieden onze oprechte excuses aan voor deze situatie.

De directie van Thomas Cook België bedankt uitdrukkelijk haar medewerkers die tot de laatste dag met extreem veel inzet alles hebben gedaan voor haar klanten. In België werken 600 mensen bij Thomas Cook. Zij verzorgden jaarlijks met veel passie en toewijding de vakantie van 700,000 Belgen. 

Vakantiegangers die hun Thomas Cook of Neckermann pakketvakantie geboekt hebben, zijn beschermd door het Garantiefonds. Voor klanten die momenteel op vakantie zijn op één van onze bestemmingen, zal het Garantiefonds tussenkomen en hun terugreis in orde brengen. Op dit ogenblik heeft Thomas Cook België 13.400 klanten op de bestemmingen.

 

Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.