Start partnership Thomas Cook België en Brussels Airlines krijgt groen licht van Belgische mededingingsautoriteit

De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) heeft vandaag beslist dat de overdracht van bepaalde activa van Thomas Cook Airlines Belgium naar Brussels Airlines toelaatbaar is. De beslissing van het Mededingingscollege maakt het mogelijk  dat Brussels Airlines nu de slots op luchthavens zal aanvragen zodat de samenwerking eind oktober echt van start kan gaan.

                                                                              ***

Op 30 maart maakten Brussels Airlines en Thomas Cook België (Neckermann, Thomas Cook en Pegase)  de intentie bekend om hun bestaande partnership gevoelig te  versterken. Brussels Airlines zou daarbij vanaf eind oktober dit jaar de belangrijkste vliegpartner van de Thomas Cook reisorganisatie in België worden. De overeenkomst hield ook in dat bepaalde activa, waaronder 160 personeelsleden, de slots op de luchthavens en 2 vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium naar Brussels Airlines zouden transfereren.

Het samenwerkingsproject moest nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten en dat gebeurde vandaag. Het College van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) besliste dat de overdracht van activa toelaatbaar is binnen de concentratieregelgeving.

Nu deze belangrijke beslissing werd genomen zal  Brussels Airlines de transfers van de slots op de luchthavens aanvragen.  Eenmaal Brussels Airlines deze slotportfolio bezit kan de nauwere samenwerking tussen Brussels Airlines en Thomas Cook België effectief van start gaan. Het is de bedoeling dat  Brussels Airlines eind oktober,  bij de start van de herfstvakantie, de voornaamste vliegpartner van de touroperators Neckermann, Thomas Cook en Pegase wordt.  Het partnership leidt voor de klanten van beide ondernemingen tot een ruimere keuze aan bestemmingen, vluchtfrequenties en afreisdagen.

Info voor de redacties: op 20 september zullen Managing Director Thomas Cook Belgium Jan Dekeyser en Brussels Airlines CEO Bernard Gustin  de plannen verder verduidelijken tijdens een persconferentie in Brussels Airlines b.house om 10u30.

Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.