Partnership van Neckermann / Thomas Cook en Brussels Airlines geeft Belgische vakantiegangers vanaf 28 oktober meer keuze, flexibiliteit en zekerheid

Vanaf 28 oktober 2017 zetten Brussels Airlines en Thomas Cook / Neckermann samen koers naar de zon. Dat is uitstekend nieuws voor de Belgische vakantieganger die in een recente studie (1) aangeeft dat hij meer flexibiliteit en zekerheid wilt. Dankzij de samenwerking (2) zal de vakantieganger immers jaarlijks kunnen kiezen uit meer dan 6.500 Brussels Airlines vakantievluchten naar 51 zonbestemmingen – waarvan 26 nieuwe bestemmingen in het aanbod van Brussels Airlines - en zo ook veel meer afreismogelijkheden krijgt. Neckermann / Thomas Cook klanten krijgen door de samenwerking extra service en comfort aangeboden zoals gegarandeerd samen zitten als familie en de mogelijkheid om 15% extra bagage mee te nemen.

                                                                              ***

In totaal worden er door Neckermann / Thomas Cook en Brussels Airlines vanaf  28 oktober jaarlijks meer dan 1 miljoen vliegtuigzetels naar de zon aangeboden. De samenwerking van Thomas Cook Belgium en Brussels Airlines verhoogt aanzienlijk vluchtfrequenties naar bestaande zonbestemmingen bv:

  • Tenerife wordt vanaf 28 oktober het hele jaar minstens dagelijks aangevlogen – ten opzichte van 2 maal per week nu.

  • De vluchtfrequentie naar Gran Canaria wordt in de winter verdubbeld naar 4 keer per week en in de zomer verdrievoudigd naar 6 keer per week.

  • Het aantal zomervluchten naar Heraklion (Kreta) vernegenvoudigt tot 17 keer per week.

  • Voortaan vliegt Brussels Airlines 12 keer per week naar Mallorca in de zomer ten opzichte van 3 keer per week in 2017.

Volgend zomerseizoen breidt de samenwerking verder uit met talrijke nieuwe Brussels Airlines bestemmingen in onder meer Griekenland, Spanje, Kroatië, Montenegro, Macedonië, Bulgarije en Cyprus.

Dankzij dit partnership met Thomas Cook Belgium gaat Brussels Airlines vanaf volgende maand alle populaire zonbestemmingen in haar vluchtaanbod opnemenDit is de grootste uitbreiding in de 15- jarige geschiedenis van onze luchtvaartmaatschappij. We kunnen onze klanten hiermee voortaan een nog bredere waaier aan vakantiebestemmingen voorstellen dat zich uitstrekt van Kaapverdië en de Canarische Eilanden voor de Afrikaanse kust, over Portugal, Spanje tot Tunesië en Egypte. Volgende zomer breiden we dat netwerk dan nog verder uit met talrijke nieuwe zomerzonbestemmingen. Onze meer dan 3.500 Brussels Airlines collega’s kijken er naar uit de Neckermann, Thomas Cook en Pegase klanten aan boord te verwelkomen.
Bernard Gustin, CEO Brussels Airlines

Vakantieganger van de toekomst wil meer flexibiliteit en meer zekerheid

Recent marktonderzoek toont dat de moderne vakantieganger meer zekerheid én steeds meer keuze in bestemmingen en vluchtdagen wilt. Dit zal zeker het geval zijn in het nieuwe aanbod. Zo zijn bijvoorbeeld dankzij de hogere vluchtfrequenties zowel langere vakanties als snipperweekjes, minitrips en lange weekendtrips mogelijk. De uurregeling van de vluchten is ook zo opgesteld dat er naar de meeste bestemmingen niet alleen ’s ochtends vroeg maar ook later op de dag kan afgereisd worden en vanuit de bestemmingen op de middag of ’s avonds kan terug gevlogen worden. Omdat Brussels Airlines lijnvluchten uitvoert is de uurregeling van de vlucht al vanaf de reservatie gegarandeerd.

Met stip op één komt uit de studie dat vakantiegangers het liefst op voorhand weten dat ze samen zitten als gezin. Daarnaast wensen ze ook de mogelijkheid te hebben om meer bagage mee te nemen. Dankzij de samenwerking met Brussels Airlines zullen de reizigers hierop een antwoord hebben. Het b.family pakket garandeert dat families bij elkaar zitten tijdens de vlucht.
De vakantiegangers van Thomas Cook kunnen met Brussels Airlines ook 15% extra bagage meenemen (23 kg+12 kg) in tegenstelling tot wat gangbaar is (20 kg+10 kg). Andere bijkomende comfortservices voor de Neckermann, Thomas Cook en Pegase klanten zijn: de mogelijkheid om online in te checken voor wie dat wil en daarbij ook zetels aan boord te selecteren (Premium klanten en Pegase), toegang tot de prachtige Brussels Airlines Airport Lounges (Pegase klanten), priority boarding voor bepaalde passagiers en voor families met kinderen, lekkere gezonde snacks van Foodmaker, Belgische chocolade en frietjes.  

Deze samenwerking zorgt ervoor dat we beantwoorden aan wat de vakantieganger vandaag en in de toekomst wilt: meer flexibiliteit en meer zekerheid. Flexibiliteit betekent voor onze vakantiegangers vanaf nu meer keuze in bestemmingen, vertrekdagen, volledig gratis wijzigen van vlucht en bestemming tot 4 weken voor vertrek of zelfs gratis tot 24u voor vertrek met onze Flex&Protect optie. Nog meer zekerheid bieden we nu samen met Brussels Airlines door rechtstreeks zonder tussenstop te vliegen, de vertrektijden te garanderen bij boeking en er voor te zorgen dat families zeker samen zitten op het vliegtuig. Bovendien kunnen onze klanten beroep doen op de vele medewerkers op de luchthaven en een pak meer bagage meenemen. We spelen hiermee in op een trend die zich in de hele toeristische sector voordoet: de klant wil meer zelf zijn vakantie samenstellen en verlangt uitstekende service! Dat kunnen we nu samen aanbieden, van vakantiedroom tot de service op de bestemming samen met onze 2500 medewerkers in het zomerseizoen.
Jan Dekeyser, Managing Director Thomas Cook Belgium

Transfer van Thomas Cook Airlines Belgium medewerkers en vliegtuigen

Omdat Brussels Airlines door de samenwerking heel wat meer vluchten gaat uitvoeren zullen de 160 vliegende medewerkers van Thomas Cook Airlines Belgium vanaf eind oktober bij Brussels Airlines aan de slag gaan. Ook twee Airbus A320 vliegtuigen vervoegen deze herfst de Brussels Airlines vloot die zo uitbreidt van 31 naar 33 toestellen van de A320 familie.

Winter

Nieuwe Brussels Airlines winterbestemmingen

Vanaf 28 oktober 2017

 

Lanzarote    

Fuerteventura

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

 
 

Sal

Kaapverdische Eilanden

 
 

Boa Vista

Kaapverdische Eilanden

 
 

Hurghada

Egypte

 
 

Marsa Alam

Egypte

 
 

Agadir

Marokko

 
 

Enfidha

Tunesië

 
 

Djerba

Tunesië

 
 

Funchal

Madeira, Portugal

 

Vanaf februari 2018

 

Almeria

Palma de Mallorca

Spanje

Balearen, Spanje

Brussels Airlines winterbestemmingen met verhoogde frequentie

 

Tenerife    

Gran Canaria

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

Van 2 naar 7 keer/week

Van 2 naar 4 keer/week

Zomer

Nieuwe Brussels Airlines zomerbestemmingen

 

Lanzarote    

Fuerteventura    

Almeria

Reus

Gerona

Menorca

Sal

Boa Vista     

Hurghada    

Marsa Alam    

Sharm El Sheikh

Agadir        

Split

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

Spanje

Spanje

Spanje

Balearen, Spanje

Kaapverdische Eilanden

Kaapverdische Eilanden

Egypte

Egypte

Egypte

Marokko

Kroatië

Enfidha

Djerba    

Tivat

Ohrid

Corfu

Chania

Kos

Zakynthos

Mykonoos

Santorini

Bourgas

Varna

Paphos

Tunesië

Tunesië

Montenegro

Macedonië

Griekenland

Kreta, Griekenland

Griekenland

Griekenland

Griekenland

Griekenland

Bulgarije

Bulgarije

Cyprus

Brussels Airlines zomerbestemmingen met verhoogde frequentie

 

Tenerife

Gran Canaria

Alicante

Funchal

Marrrakech

Dubrovnik

Ibiza

Palma de Mallorca

Rhodos

Heraklion

Canarische Eilanden, Spanje

Canarische Eilanden, Spanje

Spanje

Madeira, Portugal

Marokko

Kroatië

Balearen, Spanje

Balearen, Spanje

Griekenland

Kreta, Griekenland

Van 2 naar 7 keer/week

Van 2 naar 6 keer/week

Van 4 naar 7 keer/week

Van 1 naar 2 keer/week

Van 1 naar 3 keer/week

Van 1 naar 3 keer/week

Van 2 naar 4 keer/week

Van 3 naar 12 keer/week

Van 2 naar 6 keer/week

Van 2 naar 17 keer/week

 

(1) Recente bevraging van 6000 reizigers door Thomas Cook Belgium tijdens de lente van 2017
(2) De samenwerking is onder voorbehoud van de bevestiging van de slotcoördinatoren van de gevraagde slots

Contacteer ons
Laura Van Waeyenberge Communication Manager & Spokesperson, Thomas Cook
Laura Van Waeyenberge Communication Manager & Spokesperson, Thomas Cook
Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.