Haal meer uit je vakantie in 2018

Haal meer uit je vakantie in 2018

In 2018 reis je meer voor minder geld (en vakantiedagen)

2018 kondigt zich aan als een jaar met veel opportuniteiten voor de reislustige Belg. Touroperator Neckermann/Thomas Cook verzamelde enkele tips voor de Belgische toerist waarmee hij honderden euro’s kan uitsparen of gewoonweg langer met vakantie kan. Wie slim kiest, kan gouden zaakjes doen.

Verdubbel je vakantie door slim te plannen

Een extra lange zomer

De Belg heeft gemiddeld 26,7 vakantiedagen per jaar. Dat betekent voor velen strak plannen om er het maximum uit te halen.

Wist je dat de zomervakantie voor scholieren in 2018 3 dagen langer duurt dan in 2017? Dat komt doordat 30 juni op een zaterdag valt, net als 1 september. Wie een verblijf van lange duur ambieert en zijn vertrek of aankomst plant in het weekend kan daardoor zelfs 1 week langer vakantie nemen, zo rekende Thomas Cook/Neckermann uit, want de zomervakantie overspant nu 9 weken in plaats van 8 weken vorig jaar. Ouders met schoolgaande kinderen die op de eerste zaterdag van de schoolvakantie eruit willen, kunnen daardoor al in juni vertrekken, waardoor ze uit de piek van het hoogseizoen en het grote aantal toeristen kunnen blijven. In Frankrijk begint de grote vakantie bijvoorbeeld pas op 7 juli 2018.

8 verlofdagen voor 16 dagen vakantie in mei

Wie er vòòr de zomermaanden al tussenuit wil, kan zijn voordeel doen met de gunstige vakantiekalender voor de maand mei. Traditioneel is de maand mei de maand met veel feestdagen (Dag Van de Arbeid, O.L.H. Hemelvaart, Pinkstermaandag). Dit jaar vallen ze ook nog eens op gunstige dagen. Zo valt de Dag van de Arbeid op een dinsdag en O.L.H. Hemelvaart op een donderdag, waardoor  je slechts 8 verlofdagen moet  inleveren voor 16 dagen vakantie. Op dat moment zijn de weersomstandigheden ideaal voor een bezoek aan Marokko, de Griekse of Canarische eilanden, met temperaturen  die schommelen tussen de 20 en 30 graden. Zo vermijd je ook de drukte van de zomermaanden en kan je interessante evenementen meepikken: de Gay Pride in Las Palmas (3-13 mei), de Ironman in Mallorca (12 mei), het Las Cruces de Mayo festival in Mallorca (3 mei) of het Sandbox festival in El Gouna (1-7 mei). In Lorret de Mar kunnen autoliefhebbers zich in het tweede weekend van mei  (13-14-15) uitleven tijdens een Formule 1 weekend.

Boek vroeg

Wie voor 7 januari zijn zomervakantie 2018 boekt, kan een vroegboekkorting binnenrijven die honderden euro’s bedraagt (bij Thomas Cook/Neckermann tot 700 EUR, met daarbovenop gratis privé luchthavenvervoer of een additionele 100 EUR korting). Overigens krijgt de vroege boeker een ‘beste prijsgarantie’ op het moment van de vroegboeking en zelfs tot enkele weken van het vertrek. Bovendien behoud je nog veel flexibiliteit:  bij Neckermann kan je tot 4 weken voor afreis je reis kostenloos herboeken.

Beleef je bestemming onder de ‘locals’ – reis in het laagseizoen

Het is een open deur intrappen dat het voordeliger is om te reizen in het laagseizoen.  Voordeel is ook dat je zo de toeristenstroom vermijdt en beter aansluiting kan maken op  de leefwereld en gebruiken van de lokale bevolking. Bovendien kan je tijdens deze periodes ook van de sfeer proeven van heel wat leuke evenementen, zoals bijvoorbeeld de Noche de San Juan in Spanje op 23 juni, wanneer het begin van de zomer wordt gevierd met allerlei festiviteiten.

Blijf niet thuis voor het WK Voetbal

Niet zo’n diehard voetballiefhebber die geen wedstrijd wil missen? Hou dan zeker de superdeals in het oog die traditiegetrouw net tijdens de periode van het  Wereldkampioenschap Voetbal op de markt beschikbaar komen.  In 2018 is dat de periode van 14 juni tot en met 15 juli. Overigens voorziet Thomas Cook/Neckermann tijdens deze periode in een aanbod van WK-vriendelijke  hotels,  zodat gasten op de speeldata van de Rode Duivels de wedstrijd op groot scherm kunnen zien.

Vertrek op zaterdag

Een vergelijkende studie van Thomas Cook/Neckermann wijst uit dat steeds meer Belgen die opteren voor een vliegvakantie op zaterdag afreizen. Voor de winter 2017/8 noteert de touroperator een stijging ten opzichte van vorig jaar met 31% en voor de zomer zelfs met 50%.

Afreizen op zaterdag heeft zo zijn voordelen: je moet er geen dag verlof voor inleveren, het is minder druk op weg naar de luchthaven (geen filestress) én je komt op je bestemming aan op een dag dat er zich vaak andere nieuwe gasten en families aanmelden, wat het instappen in animatieprogramma’s en het leggen van contacten ten goede komt. Door voor een lijnvlucht te opteren, ben je bovendien  verzekerd van vaste vertrekuren.

Neem een vlucht die vertrekt in de namiddag of avond

Ochtendvluchten zijn nog steeds  het populairst, maar voor wie graag wat uitspaart op zijn vlucht, raadt Neckermann/Thomas Cook aan om een vlucht te boeken die wat later op de dag vertrekt, bijvoorbeeld in de namiddag. Op die manier haal je ook veel meer uit je laatste vakantiedag, want je hoeft dan ook niet s’ochtends te vertrekken.

Zie meer in minder tijd

Waarom niet in 1 reis meerdere bestemmingen combineren? Naast de klassieke cruise-formules  zijn heel wat andere slimme combinaties mogelijk om in 1 klap meerdere plaatsen te zien.  Zo kan je naar Kreta vliegen en van daaruit Mykonos en Santorini bezoeken.  Zowel van de Turkse als Griekse sfeer proeven doe je door Bodrum en Kos te combineren, met de veerboot amper 4 uur van elkaar verwijderd. Hetzelfde geldt voor Rhodos en Dalaman (Turkije), waar je de verbinding met de ferry maakt in amper 2u30.

Solden op je vakantiebestemming

In Madrid duren de wintersolden tot maar liefst 31 maart, dat is 2 maand langer dan in Belgie! En in de Canarische eilanden kan je doorlopend tax-free shoppen en starten de zomersolden al in juni. Op die manier verdien je een stukje van je reisgeld terug.

 

Contacteer ons
Nathalie Meert Corporate Communication Manager, Thomas Cook
Nathalie Meert Corporate Communication Manager, Thomas Cook
Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.