De zomer moet nog beginnen, maar Belgen plannen nu al om te overwinteren in de zon

De zomer moet nog beginnen, maar Belgen plannen nu al om te overwinteren in de zon

De zomervakantie moet nog starten, maar de Belg maakt nu al plannen voor de winter. Uit cijfers van touroperator Thomas Cook blijkt dat de verkoop voor het winterseizoen 2018-2019 (dat start eind oktober en loopt tot en met de Paasvakantie 2019) een stevige start kent. Thomas Cook noteert een stijging  van het aantal boekingen voor het winterseizoen  met maar liefst 200% in vergelijking tot vorig jaar, waardoor nu reeds 5% van het winteraanbod is verkocht. Opvallend is dat het vooral 55+ers zijn, gevolgd door singles, die nu reeds hun plek onder de zon in de winter vastleggen.

Steeds vroeger

Nathalie Meert, woordvoerder van Thomas Cook verklaart:

“Het consumentenvertrouwen in combinatie met de steeds gunstiger vroegboekvoordelen maakt dat de Belgische vakantieganger er dit jaar vroeg  bij is. We zagen dit voor de zomerverkoop die zeer vroeg op gang kwam, waardoor vandaag  61% van het aanbod is uitverkocht en we voor de zomer al gestart zijn met de last minute verkoop.  Dezelfde tendens trekt zich door voor het winterseizoen, waarvan wij al een groot deel van het aanbod medio maart reeds beschikbaar hebben gemaakt, om tegemoet te komen aan de vraag in de markt. De vroegboekkortingen in combinatie met voordelen zoals het gratis luchthavenvervoer en het nog ruime aanbod worden opgepikt.”

Profiel van de vroegboeker voor de winter

Een analyse van de vroegboekprofielen wijst uit dat het vooral 55+ers en singles zijn die nu reeds hun wintervakantie vastleggen. Dat verklaart meteen ook de spreiding van de periodes waarvoor geboekt wordt. 30% van de boekingen concentreren zich in de herfstvakantie, maar verder zijn de boekingen verspreid over november, januari en februari, die laagseizoenperiodes zijn en daardoor populair bij vakantiegangers die geen rekening moeten houden met schoolgaande kinderen.  Opvallend is nog dat men graag wat langer met vakantie is. Zo stelt Thomas Cook vast dat 25% van deze vroegboekers een verblijf boekt van meer dan 14 dagen, hetgeen een stijging is met 25% ten opzichte van vorig jaar.

Nathalie Meert:

“Vroege boekers hebben het voordeel dat ze nog een ruime keuze hebben. Bovendien krijgen ze een laagste prijsgarantie, waardoor ze geen enkel risico lopen.  Het aandeel van terugkerende klanten bij de vroegboekers is hoog: zij willen graag opnieuw in hezelfde hotel en/of op dezelfde bestemming verblijven en zich daar nu al zeker van stellen.”

Overwinteren onder de zon

Koplopers voor de winter zijn  de zonbestemmingen met de Canarische eilanden in pole position. Voor deze bestemming telt Thomas Cook nu reeds dubbel zoveel boekingen als vorig jaar.  In het najaar is het klimaat er aangenaam met dagtemperaturen van ca 24°C en gemiddeld 6u zon per dag. Egypte en Marokko volgen de Canarische eilanden in de ranking en zijn in bvb februari met gemiddeld 8 u zon per dag eveneens geliefde bestemmingen in het laagseizoen. 

Turkije, dat vanaf dit weekend boekbaar wordt, is evenzeer een geliefde bestemming in de winter en begint als zongarante golfbestemming goed te gedijen.

 

 

Contacteer ons
Nathalie Meert Woordvoerder, Thomas Cook Belgium
Nathalie Meert Woordvoerder, Thomas Cook Belgium
Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.