Belgen kiezen voor zon tijdens kerstvakantie

Touroperator Thomas Cook merkt dat Belgen opnieuw naar Turkije en Egypte trekken

Belgen trekken steeds vaker naar de zon tijdens de kerstvakantie. Dat blijkt uit analyse van de kerstboekingen door touroperator Thomas Cook. Het zuiden van Spanje, Marokko en Cabo Verde zijn erg in trek. Maar ook Turkije en het Egyptische Hurghada zijn opnieuw populaire zonbestemmingen tijdens de eindejaarsperiode.

                                                                                  ***

Skiën, sneeuwballen gooien en gezellig fondue eten in een chalet? Deze winter verkiezen we de zon boven de sneeuw. En als we toch de skilatten aanbinden, doen we dat pas tijdens de tweede week van de kerstvakantie.

Meer Belgen trekken naar de zon

De Belg zoekt deze kerstperiode de zon op. Vooral de Canarische eilanden zijn populair. Tenerife staat op nummer één, maar Lanzarote en Gran Canaria komen aardig in de buurt. Andere favoriete bestemmingen deze winter zijn het zuiden van Spanje, Marokko en Cabo Verde. Maar ook Turkije en het Egyptische Hurghada pikken de draad met vroeger weer op.

De voorliefde voor de zon vertaalt zich deze winter ook in de citytrips.

“We merken in de boekingen van de citytrips een duidelijke verschuiving naar meer zuidelijker gelegen steden zoals Porto, Lissabon, Málaga of Marrakesh. De aangename temperaturen, de mix van cultuur, lekker eten en de nabijheid van water blijken een aantrekkelijke cocktail.”
Koen van den Bosch, woordvoerder van Thomas Cook

Last minutes naar de sneeuw

Dat de Belg liever de zon opzoekt, betekent niet dat we de wintersport de rug toegekeerd hebben. De zwakke winters van de voorbije jaren zorgen er wel voor dat de Belg zijn wintervakantie niet meer lang op voorhand boekt. We boeken dit jaar vooral last minutes naar de sneeuw. Vooral de tweede week van de kerstvakantie is populair bij de Belgische wintersporter.

“In 2016 boekten de Belgen hun vakanties alsmaar vroeger. De kerstvakantie vormt een uitzondering op die trend. Het is pas de laatste weken dat de wintersporters hun vakantie boeken. Dat doen ze in de hoger gelegen skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Daar ligt op sommige plaatsen al tot 2 meter sneeuw. Het feit dat we gratis skimateriaal aanbieden aan de Belgen die tijdens de kerstvakantie gaan skiën, helpt de last minutes ook.”
Koen van den Bosch 

Contacteer ons
Koen van den Bosch Woordvoerder, Thomas Cook Belgium
Koen van den Bosch Woordvoerder, Thomas Cook Belgium
Over Thomas Cook

Thomas Cook vierde in 2016 haar 175-jarig bestaan en groeide uit tot één van de belangrijkste touroperators in België. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan: van vliegvakanties, autovakanties, wintersportvakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 22 000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Thomas Cook maakt samen met Neckermann deel uit van Thomas Cook, één van de grootste reisconcerns ter wereld.